käpykaarti esittelyssä

KÄPYKAARTI – LEPPOISAA HC-LINTUHARRASTUSTA VARSINAIS-SUOMESTA

Käpykaarti on neljän lintuharrastajan turkulais-kaarinalainen ryhmä, joka syksyllä 2009 venytti yhden neljästä lonkerostaan myös itärajan tuntumaan, Lappeenrantaan.

Nimi juontaa juurensa puhtaasti lintuharrastusslangista, jossa käpy tarkoittaa ns. väärää havaintoa, väärin määritettyä lintua tms. Kyse on siis ironiasta, ei rintamakarkuruudesta, vaikka eräällä nettisivulla mainittu pakeneminen metsien ja ulkosaariston erakkokämpille on näidenkin kaartilaisten sydäntä lähellä!

Tämän blogin tarkoitus on valottaa lintuharrastuksen arkea ja juhlaa, sekä tarjota “ajantasaisia tunnelmia” kaikille kiinnostuneille.

Käpykaarti-nimi on kansantaruston mukaan tunnettu lintuharrastuspiireissä jo eksistenssiämme aiemmin. Legendaarisissa Kuusamon lintumaratoneissa on kuulemma aikoinaan kisannut samanniminen joukkue. Fakta tuli tietoomme vasta muutamia vuosia ensimmäisen käpykaarti-sivuston (R.I.P.) perustamisen jälkeen. Pahoittelemme tiedostamatonta identiteettivarkautta. Myös samanniminen punk-bändi on olemassa.

Kuvan tyypit vasemmalta oikealle:

* Totti “Disi-T” Toiskallio, nyk. Lappeenranta totti@kapykaarti.net – TT
* Tomi “rarikaijanen” Kaijanen, Kaarina, tomi@kapykaarti.net – TK
* Kari “Folke” Kaunisto, Kaarina, kari@kapykaarti.net – KKa
* Markus “Markku-Setä” Tuomi, Turku, markus@kapykaarti.net – MTu

Useimpien juttujen lopusta löydät kirjoittajan allekirjoituksena kirjailyhenteen, jotka on mainittu yllä. Kirjoittajan nimen löydät myös juttujen eli fingelska-termein “postausten” alusta, otsikon alta.

Kaikki näiden sivujen sisältämät kuvat © kapykaarti.net

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *