Ruissalon alkukevättä, 20.2.2008

parcae_ruissalo.jpg

Tintit lauloivat Ruissalon keväässä täysin rinnoin. © Totti Toiskallio / kapykaarti.net

Kevättä oli ilmassa. Aurinko alkoi porottamaan puolen päivän tienoilla ja lämpötila nousi reilusti plussan puolelle. Samalla sekunnilla kun nousin ensimmäisen kerran autosta, huikkaili harmaapäätikka (Pic can) itsensä kevätlistalle ja nosti taas mielialoja: hapätin huiluttelu kun kuuluu olennaisesti kevääseen. Putsarilta näkyi myös muuta kevättä, kun “mareografikallio” oli kansoitettu kevättä kaklattavilla ad jp argareilla (Lar arg). Viikonlopun aikana oli kertynyt hieman jäätä ja raja kulki nyt Kukkarokiven paikkeilla. Isokoskeloiden (Mer mer) lisäksi ei vesiltä kuitenkaan kummia löytynyt, kuten ei Kolkan kärjen vastavalostakaan. Saaronniemen kulmilla pyöri kuitenkin 3 hapätia (Pic can) joista pariutunut kaksikko kiehnasi pitkin kelonrunkoja.

Tikat tuntuivat muutenkin olevat hyvin äänessä: käpytikat rummuttelivat siellä sun täällä, hp:t huutelivat ja Tamminiemessä oksaa naputteli pikkutikkakoiras (Den min). Muuttajia ei vielä sen suuremmin näkynyt, mitä nyt muutama naakkaporukka taivalsi korkealla kohti pohjoista.

Kasviksella hämmästelin naamani ympärillä pörrännyttä mehiläistä – eipä ole ennen helmikuussa tällaista otusta sattunut hyvävoimaisena näköpiiriin! Päätin vilkaista mehiläispesille ja kummastus olikin melkoinen, kun pöntöillä pörräsi useampi sata raitapaitaa! Nyt sitten vain odottelemaan niitä hyönteis- ja mehiläissyöjiä…;>)

mehi.jpg
Meropsien sapuska oli herännyt kevääseen! Aikamoisen aikaista… © Totti Toiskallio / kapykaarti.net

Kansanpuiston ruokinnalla hengaili vielä kymmenen järrin (Fri mon) porukka ja päivä alkoihin olla paketissa.

frimon_ruissalo.jpg
© Totti Toiskallio / kapykaarti.net

/TT

About Totti

turkulainen Lappeenrannas.
This entry was posted in perusretket. Bookmark the permalink.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *